Vrijwilligerswerk als begeleider / coach

Lijkt het je leuk om wekelijks leerlingen te begeleiden bij het aanleren van studievaardigheden, ontdekken van hun sociale talenten en fantaseren over hun toekomst?

Algemeen
Sinds 2006 is de Weekend Academie expert op het gebied van talentontwikkeling, studiemotivatie en mentorschap. Wij ondersteunen kinderen, jongeren (9-16 jaar) en hun ouders bij hun ontwikkeling en het vergroten van hun zelfredzaamheid door een scholierenprogramma en/of coaching aan huis aan te bieden.

Wat ga je doen?
Je wordt begeleider van een vast groepje leerlingen. Doordat je een (half) schooljaar lang hetzelfde groepje begeleidt, heb je de tijd om een band op te bouwen en samen aan doelen werken. Je bent een rolmodel, dat wil zeggen dat je een voorbeeldfunctie hebt, en je stimuleert je leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Iedere week zie je je leerlingen op locatie en voer je diverse activiteiten met ze uit zoals huiswerkbegeleiding, sociale vaardigheidslessen, themalessen, gastlessen over beroepen en sport en spel. Ook gaan we soms op excursie of doen we projecten. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma en het leerplezier van de leerlingen.

Als vrijwilliger kan je ervoor kiezen om of de hele middag de kinderen te begeleiden of alleen bij de huiswerkbegeleiding te ondersteunen.
De dagen en tijden verschillen per vestiging. Dit kan je vinden onder het kopje vestigingen.

Regelmatig zoeken we taal- en rekenexperts. Je begeleidt de kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taal- en rekenen tijdens de huiswerkbegeleiding. Samen met de coördinator bekijk je of de kinderen een-op-een gaat begeleiden of in groepsverband.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Leontien Emmen leontien@weekendacademie.nl