Voor studenten Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Social Work en het Uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker.

Algemeen
De Weekend Academie is een organisatie die kinderen, jongeren en ouders stimuleert het beste uit zichzelf te halen door coaching en begeleiding te bieden. Ons werkgebied beslaat Amsterdam West, Nieuw-West en Noord. We stimuleren ouders en kinderen bij  het vergroten van hun zelfvertrouwen en hun zelfredzaamheid en het bevorderen van maatschappelijke participatie.

De Grote Oversteek
In het project de Grote Oversteek worden kinderen en hun ouders gecoacht in de overgang van groep 8 naar de brugklas. Voor veel jongeren en hun ouders is dit een spannende oversteek. De jongeren volgen wekelijks een uitdagend programma, waarbij de nadruk ligt op studievaardigheden, schoolkeuze/loopbaanoriëntatie en talentontwikkeling. Het programma bereidt ze voor op de brugklas. Na de zomervakantie worden de brugklassers in kleine groepjes gecoacht, zodat ze al hun lastige situaties kunnen bespreken. Gedurende het jaar worden er meerdere Grote Oversteek bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de jongeren én hun ouders uitleg over schoolkeuzes, cijfersysteem Magister en wordt de band tussen ouder en kind versterkt. Naast de Grote Oversteek bijeenkomsten coach je een aantal gezinnen thuis. Het doel is de ouderbetrokkenheid van de ouders bij de schoolloopbaan van hun kind te vergroten. Het project loopt in Amsterdam en Haarlem.

In Haarlem werken we samen met twee basisscholen, waar er een een Internationale Taalschool is. Deze kinderen krijgen extra taalondersteuning.

Hoe werken we?
Je loopt stage in een team met medestagiairs en een teamleider. In dit team heb je wekelijks een teamoverleg en volg je intervisiebijeenkomsten. Maandelijks heb je een gesprek met je stagebegeleider. In al deze bijeenkomsten staat je persoonlijke ontwikkeling en het geven/ontvangen van feedback centraal.

Stagiaire:  groep 8 leerlingen zijn nu helemaal klaar voor de middelbare school

Wat ga je doen?

  • Het voorbereiden, coördineren en uitvoeren van het jongerenprogramma en begeleiden van de jongeren op de scholen.
  • Kennismakings- en voortgangsgesprekken met ouders en jongeren voeren.
  • Grote Oversteek bijeenkomsten voor ouders en kinderen organiseren
  • Contact onderhouden en samenwerken met school, zorgcoördinator, IB ‘er, mentoren.
  • Individuele coachtrajecten voor de jongeren én hun ouders opzetten en uitvoeren (outreachend werken).
  • Cliëntadministratie, intervisie en teamoverleg.

Wat vragen we van je?

  • Je wordt enthousiast van het werken met kinderen en jongeren in de leeftijd van 11 – 14 jaar én hun ouders.
  • Je bent: flexibel, zelfstandig, een teamplayer en een doorzetter.
  • Je hebt: pedagogisch inzicht, positieve opvoedvaardigheden, een nieuwsgierige houding en een     aanpakkersmentaliteit.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en veelzijdige stage waarin veel ruimte is voor initiatief en jouw professionele ontwikkeling. We bieden een ruim pakket van trainingen en begeleiding aan. Je krijgt een vergoeding van €150 bruto bij een werkweek van 32 uur.

Start: februari tot de zomervakantie of een heel jaar tot februari 2020.
Stagedagen: Doordeweeks.

Voor het project in Haarlem  loop je 1 dag op het kantoor in Amsterdam stage en de overige dagen in Haarlem. De stagedagen zijn doordeweeks en op zaterdag.

Enthousiast geworden?
Stuur dan je sollicitatiebrief en cv naar Leontien Emmen: stage@weekendacademie.nl of bel 020-3316046. Wil je meer informatie? Neem een kijkje op onze website www.weekendacademie.nl.

De Grote Oversteek