Voor studenten Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en het Uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker.

Algemeen
De Weekend Academie is een organisatie die kinderen, jongeren en ouders stimuleert het beste uit zichzelf te halen door coaching en begeleiding te bieden. Ons werkgebied beslaat Amsterdam West, Nieuw-West en Noord. We stimuleren ouders en kinderen bij  het vergroten van hun zelfvertrouwen en hun zelfredzaamheid en het bevorderen van maatschappelijke participatie.

De Grote Oversteek
In het project de Grote Oversteek worden kinderen en hun ouders gecoacht in de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Voor veel jongeren en hun ouders is dit een spannende oversteek. Samen met scholen en andere organisaties in de wijken helpen we deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. De jongeren worden in groep 8 door middel van een wekelijks programma voorbereid op de middelbare school. Het programma richt zich op taalvaardigheid, studievaardigheden, loopbaanoriëntatie en talentontwikkeling. Voor jongeren en hun ouders worden er Grote Oversteek bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst leren ouders en kinderen elkaar beter kennen, leren zij onderwijsondersteunende gesprekken met elkaar voeren en worden er gastlessen gegeven.
Als de jongeren op de middelbare school zitten worden ze nog een half schooljaar lang gecoacht en zijn er regelmatig bijeenkomsten.
De oudercoaching heeft als doel de betrokkenheid van ouders bij (de schoolloopbaan van) hun kind te vergroten en sociale zelfredzaamheid te vergroten. Thema’s als ‘hoe werkt schooladvies’ en ‘hoe kan ik mijn kind ondersteunen’ komen aan bod. Als coach geef je zowel workshops en coach je jongeren thuis. Dit maakt dat het werk zeer afwisselend is en geen dag hetzelfde is. Centraal staat het creëren van een (vertrouwens)band om van daaruit verder te werken aan de (hulp)vragen van de leerling en zijn ouders.

Stagiaire:  “De zelfstandigheid die ik hier heb gekregen – en de aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling –  heeft er voor gezorgd dat ik een stuk steviger in mijn schoenen ben gaan staan en heeft mij laten zien dat ik meer kan dan ik denk.”

Wat vragen we van je?

  • Je wordt enthousiast van het werken met kinderen en jongeren in de leeftijd van 11 – 13 jaar én hun ouders.
  • Je bent: flexibel, zelfstandig, een teamplayer en een doorzetter.
  • Je hebt: pedagogisch inzicht, positieve opvoedvaardigheden, een nieuwsgierige houding en een aanpakkersmentaliteit.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en veelzijdige stage waarin veel ruimte is voor initiatief en jouw professionele ontwikkeling.
  • We bieden een ruim pakket aan trainingen en begeleiding, in een dynamische en betrokken leeromgeving.
  • Je krijgt een onkostenvergoeding van €150 bruto bij een werkweek van 32 uur. 24 of 28 uur stage lopen is ook mogelijk.
  • Stagedagen: Doordeweeks.

De Grote Oversteek

Enthousiast geworden?
Stuur dan je sollicitatiebrief en cv naar Leontien Emmen: stage@weekendacademie.nl of bel 020-3316046. Wil je meer informatie? Neem een kijkje op onze website www.weekendacademie.nl.